Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«УТ-Захід» має право на життя, – депутат Старовойт

Виходити з «УТ-Захід» Львівська обласна рада повинна тільки в крайньому випадку, якщо не будуть враховуватися побажання громади, або вся влада буде зосереджена в одного власника. Навіть при чинному розподілі часток, коли одному власнику належить 66%, є можливість знаходити компроміс, який би дозволив би мати збалансову редакційну політику. Про це сьогодні, 26 листопада, повідомив член тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради з ситуації навколо «УТ-Захід» Олесь Старовойт

 

За його словами, для того, щоб знайти компроміс між Львівською обласною радою, що через комунальне підприємство «Львів-ТБ» володіє 33,33% та іншим  співзасновником «УТ-Захід», який володіє 66,66%, можна створити наглядову раду. В ній Львівська обласна рада мала б мати 50% голосів і право блокуючого пакету.

 

Попри всі перипетії Олесь Старовойт вважає, що ідея створення «УТ-Захід» була правильною, і ця телекомпанія повинна жити. У світі є багато прикладів, коли співзасновниками однієї телекомпанії є приватний інвестор та комунальна або державна влада.

 

Також Олесь Старовойт повідомив, що завтра, 27 листопада, відбудеться перше засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення ситуації навколо «УТ-Захід». До документів, що вивчатиме комісія, плівки з камери спостереження, на яких зафіксована розмова інвестора «УТ-Захід» Петра Димінського та гендиректорів ЛОДТРК Ярослава Климовича та «Львів-ТБ» Михайло Хвойницького, не будуть долучені.            

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ