Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Афганістані місцевий військовий убив трьох американських

На сході Афганістану, у провінції Нанґаргар, афганський спецпризначенець відкрив вогонь по американських військових, які там спільно з афганськими борються проти екстремістів, і вбив трьох із них, повідомили афганські посадовці і підтвердили посадовці США. Про це повідомило радіо "свобода".

Як повідомив речник губернатора провінції Аттаулла Хоґ’яні, внаслідок інциденту, що стався в районі Ачин, були поранені ще двоє американських військових. Нападника застрелили.

За словами речника, в тому районі триває спільна операція афганських військ і військових США проти екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Тим часом відповідальність за напад узяло на себе інше екстремістське угруповання «Талібан», що конкурує з «Ісламською державою». За заявою талібів, напад здійснив один із них, що проник до лав афганських урядових силовиків.

Правдивість цієї заяви не перевірена. Західні посадовці кажуть, що більшість таких нападів афганських військових на іноземних спричинена особистою ворожнечею, культурними непорозуміннями тощо, а не операціями бойовиків, які лише беруть на себе відповідальність.

Військові США повідомили, що знають про цей інцидент і оприлюднять детальнішу інформацію, коли вважатимуть за потрібне.

У США в Білому домі заявили, що про ці події вже повідомили президента Дональда Трампа.

radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ