Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Анкарі заборонили виставки і покази фільмів на тему ЛГБТ

У столиці Туреччини Анкарі заборонили публічні виставки та покази фільмів, пов'язаних з питаннями ЛГБТ-спільноти. Відповідну заяву опублікував офіс губернатора провінції в суботу, 18 листопада. "Беручи до уваги чутливість нашої громади, будь-які пов'язані з ЛГБТ заходи в кіно, театрі, дискусійних панелях, інтерв'ю, виставках є забороненими в нашій провінції до подальшого розпорядження задля забезпечення миру та безпеки", - йдеться у рішенні місцевої влади.

Влада Анкари нещодавно вже заборонила фестиваль гей-фільмів. Формальною підставою стала загроза тероризму і громадській безпеці. За два останні роки в Стамбулі було заборонено два гей-паради.

Минулого місяця прокуратура Туреччини просила суд призначити одинадцятьом правозахисникам покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років. Серед підсудних, яких стосується позиція прокуратури, - Іділ Езер, директорка турецького відділення правозахисної організації Amnesty International, яка відома зокрема і захистом прав ЛГБТ-спільноти.

Хоча в Туреччині гомосексуальність не вважається злочином, однак до нетрадиційної сексуальної орієнтації зберігається високий рівень ворожості.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ