Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Антрациті на Луганщині Плотницький і отаман Козіцин воюють за контроль над «ЛНР»

В Антрациті Луганської області почалося активне збройне протистояння між загонами бойовиків і донськими козаками. Місцеві мешканці повідомляють, що вранці група невідомих скоїла напад на офіс військової комендатури міста. За попередніми даними, в ході перестрілки вбито військового коменданта, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук керівник ГО «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

Убитого звали В’ячеслав Пенежанін, крім нього, в результаті стрілянини також загинуло кілька козаків і бойовиків. Зараз Антрацит майже повністю оточений козацькими військами. Виїзди з міста перекриті, в’їхати до нього також майже неможливо, пропускають тільки рейсові автобуси. У центрі Антрациту зібралося багато бригад «швидкої допомоги», місцеві мешканці повідомляють про звуки автоматних черг. Зі школи, розташованої навпроти
будівлі комендатури, терміново евакуювали всіх дітей, в місті також
відкрили всі доступні бомбосховища. Людей попередили, щоб вони не виходили на вулиці без крайньої необхідності.

Про це повідомляють всі ЗМІ. Але є нюанс, який не помітив ніхто, і цей
нюанс - присутність поблизу головних міст так званої "казакії" - Антрацита, Стаханова і Красного Луча - російських військових. Напередодні - і це підтверджує РНБО - на Луганщину, а саме до Антрацита, зайшли 10 вантажівок з російськими вояками.

" Через пункт пропуску «Довжанський» вторглася російська колона
з 10-12 військових вантажних автомобілів і вирушила в бік Антрациту Луганської області",-повідомив представник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Відзначу, що, як вказано в новині, Антрацит оточений козаками, в місті
введено жорстку пропускну систему, тому жоден озброєний бойовик
не з місцевого козачого угрупування не міг би потрапити до міста.
А от російських вояків козаки пропустити не мали права. Тому я порадив "героям Казакії" звернути увагу саме на російських вояків.
Що це означає, я зараз поясню детально.

Напередодні вітчизняні ЗМІ , з посиланням на джерело з АП, повідомили про те, що президент РФ Путін телефонував Президенту України Порошенку і, погрожуючи, вимагав визнати незалежність "народних республік". З іншого боку, канцлер ФРН Ангела Меркель також здійснює тиск на Президента, спонукаючи до прийняття такого собі "хасавюртського сценарія". А для того, щоб Україна сіла за стіл переговорів, потрібний офіційний лідер з боку невизнаної республіки. Наразі, оскільки на окупованій території Луганщини відбулися вибори і перемогу дозволили одержати Плотницькому, саме він і є таким офіційним представником "ЛНР", затвердженим Москвою.

Натомість, отаман Козіцин неодноразово заявляв, що не визнає мінських угод і перемир'я. 12 листопада отаман в своєму інтерв'ю російській службі ВВС заявив, що підпорядковується "тільки Путіну і Богу". Таким чином він ставить президента РФ на один рівень з собою - мародером, бандитом і військовим злочинцем. Після таких слів хочеться побажати необачному Козіцину довгих років життя і сказати - тікай швидше , а то накладеш головою!

Такий "безвідповідальний трьоп" не міг не викликати негативну реакцію у Путіна, який будь-що намагається дистанціюватись від російської присутності у подіях на Сході України. Подібні висловлювання отамана зводять нанівець всі його плани.

Кремлю потрібен шістка Плотницький, а не непередбачуваний харизматичний Козіцин, який є громадянином Росії, і тому не підходить для здійснення "плану Путіна" - розхитувати ситуацію на Сході України, тримаючись осторонь. Станом на сьогодні, Козіцин контролює 80% окупованих територій і становить реальну загрозу владі кремлівського кандидата.

21 листопада в Луганську відбулися трьохсторонні перемовини щодо
демілітаризації та припинення вогню за участі України, Росії та "ЛНР", і
жодна з цих сторін факту перемовин не спростувала. "ЛНР" на цих перемовинах представляв Плотницький, Козіцин на них не був навіть
запрошений.

Відзначу також, що вбитий в Антрациті поплічник Козіцина Пенежанін ,
на псевдо " Прапор", не приймав жодних самостійних рішень і був звичайним виконавцем. Тож можна сказати, що його вбивство - це попередження - якщо отаман не перестане "плисти проти кремлівської течії", його чекає та сама доля.

Під час проведення акції "попередження, щоб не рипалися", відбулися також у Красному Лучі ,де владу захопив отаман Косогор і в Стаханові, який контролює Дрьомов, який заявляв про відмежування від "ЛНР", та виступав з критикою на адресу Плотницького.

До речі,поблизу Красного Луча зараз знаходиться загін російських військових, у кількості 80 чоловік, а поблизу Стаханова Луганської область було знищено підземний склад боєприпасів місцевих терористів.Артилерія ЗСУ не має жодного відношення до факту знищення складу , незважаючи на всі заяви речників АТО.

Д.Снєгирьов

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ