Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Антикорупційному бюро збільшили кількість вакантних посад детективів

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник ухвалив рішення збільшити до 100 кількість посад детективів та до 30 – старших детективів, повідомляє прес-служба НАБУ.

Він нагадав, що спочатку визначили 60 вакантних посад детективів та 10 – старших детективів, оскільки ще тривав конкурс на обрання антикорупційного прокурора, без якого детективи могли проводити лише аналітичні розслідування. 

«Зараз ми бачимо процес формування спеціалізованої антикорупційної прокуратури – найближчим часом з’явиться перший штат. Відповідно було прийнято рішення збільшити кількість вакантних посад детективів та старших детективів, щоб одночасно відкрити більшу кількість проваджень», – пояснив Ситник.

У результаті першого конкурсного відбору, який тривав з 8 червня до 21 серпня, відібрали 70 детективів. Згідно з законом про НАБУ, усього передбачено 242 посади детектива. 

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях. Без створення цієї прокуратури Бюро не може працювати. 

Керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури призначили 30 листопада.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ