Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Австралії запустили найбільшу літій-іонну батарею Tesla

Найбільша у світі літій-іонна батарея, розташована у Південній Австралії, почала передавати електрику в енергомережу. 100-мегаватну батарею, збудовану Tesla, офіційно запустили у п'ятницю. Про це повідомила служба BBC Україна.

Але фактично вона почала працювати вже в четвер, бо через спекотну погоду зріс попит на електрику.

Останнім часом Південна Австралія потерпає від енергетичних перебоїв.

Бос Tesla Ілон Маск раніше дав резонансну обіцянку збудувати батарею за 100 днів. Tesla виконала це завдання менш ніж за 60.

У березні австралійський підприємець запитав Маска у Twitter, чи серйозні його наміри допомогти Південній Австралії після масштабного відімкнення електрики.

Той відповів ствердно. А також пообіцяв, що якщо Tesla не збудує батарею за 100 днів, Південна Австралія отримає її безкоштовно.

Відлік часу почався 30 вересня - після того, як компанія отримала всі дозволи від регуляторів.

Установка розташована в Джеймстауні за 200 км на північ від Аделаїди та пов'язана з джерелом відновлювальної енергії - вітроелектростанцією, якою керує французька компанія Neoen.

Батарея здатна самотужки забезпечувати електрикою до 30 тисяч будинків на годину. Але найімовірніше, що її використовуватимуть для підтримки та стабілізації чинних енергопостачань.

Пан Маск каже, що його установка утричі потужніша за батарею, яка є другою найбільшою в світі.

"Вона повністю трансформує способи збереження відновлювальної енергії та допоможе стабілізувати мережу Південної Австралії, а також впливатиме на зменшення цін", - казав у липні прем'єр Південної Австралії Джей Везергілл.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ