Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Австрії виступили за поступове скасування санкцій проти Росії

Віце-канцлер Австрії та міністр економіки Райнхольд Міттерленер виступив за поступове скасування санкцій проти Росії. Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Welt.

Продовження санкцій вже стало ритуалом для ЄС, проте опір йому росте як в політиці, так і в економіці, заявив віце-канцлера Австрії. На його думку, ЄС вигідна співпраця з Росією.

"Я виступаю за поступове скасування санкцій проти Росії, яка повинна йти разом з прогресом у виконанні мінських угод. Потрібно, щоб обидві сторони виконували свої зобов'язання, в тому числі Україна", - заявив Міттерленер.

Він виступає проти того, щоб посилити санкції або приймати нові.

"Посилення санкцій ми відкидаємо. Це принесе більше шкоди, ніж користі ... Це не сприяє вирішенню проблем, як показує досвід", - сказав австрійський політик.

11 листопада 2016 роки ЄС застосував санкції проти сепаратистів. Йдеться про шість так званих депутатів, обраних в окупованому Криму.

25 грудня в Адміністрації президента України заявили, що розраховують від Європейського союзу в грудні продовження санкції проти Росії як мінімум ще на шість місяців.

Ліга.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ