Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У березні або квітні в нас буде новий прем’єр, – Володимир Фесенко

Відставки уряду Арсенія Яценюка варто чекати вже на наступній парламентській сесії, - вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.
Фото - obozrevatel.com.

Про це він сказав у коментарі Гал-інфо.

«Я ризикну прогнозувати, що в 2016 році в нас буде новий прем’єр. Коли саме, я не наважуся прогнозувати, але гадаю, що не раніше весни», – припустив політолог.  

Із його точки зору, ймовірність відставки уряду в найближчі тижні є мінімальною.

«Скоріше за все, цього не відбудеться найближчими тижнями. А от на наступній парламентській сесії (починаючи з лютого і далі в березні-квітні) заміна прем’єр-міністра є дуже ймовірною. Менш імовірно, що Яценюк протримається до осені, але й це можливо», – додав Володимир Фесенко.

Яценюк має карт-бланш до квітня, – Суслова

За його словами, заміна уряду пов’язана з домовленостями всередині коаліції щодо постаті наступника. Наразі такої узгодженої позиції немає.

«Якщо такі домовленості будуть, то швидко поміняють Арсенія Петровича. Поки узгодженої позиції всередині коаліції немає», – наголосив політолог.

Він уточнив, що у двобою «стабільності» та «швидких реформ» гору наразі бере «стабільність», тому парламентські сили не дозріли до формування уряду технократів.

«На сьогодні Арсеній Петрович відповідає інтересам збереження політичної стабільності. Не стільки інтересам проведення швидких реформ, скільки інтересам збереження політичної стабільності», – резюмував він. 

Розширене інтерв’ю Володимира Фесенка, в якому він розповів, коли слід чекати відставки Авакова, що робитиме далі Саакашвілі й навіщо Тарута організовує з’їзд олігархів, читайте тут.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ