Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Білорусі склалася вкрай несприятлива ситуація щодо української мови, - депутат

У Білорусі склалася несприятлива ситуація щодо забезпечення освітніх прав української національної меншини. На сьогодні там немає жодної загальноосвітньої школи, де б вивчали українську мову. Про це заявила народний депутат від "УДАРу" Оксана Юринець. Повідомив офіційний сайт партії.

За її словами, ситуацію погіршує й те, що тамтешня українська діаспора (а це майже 160 тисяч осіб) не докладає зусиль для вирішення ситуації. "У таких умовах можна не тільки мову, а й ідентичність загалом загубити. На щастя, у посольстві України у Білорусі це усвідомлюють. У відповідь на моє звернення пан посол Ігор Кизим відповів, що у січні було проведено нараду з представниками Міністерства освіти Білорусі, на якій запропонували налагодити вивчення української мови на білоруських теренах і білоруської в Україні, - на паритетних умовах", - зазначила Оксана Юринець.

Така домовленість, зауважує Оксана Юринець, є логічною і вимагає підтримки з українського боку. "Особливо в умовах останніх років, які "вивели" українсько-білоруські взаємини на більш стратегічний рівень", - зауважила депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ