Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В будинку на пр. Свободи,31 підраховують збитки від пожежі

Ірина Курус, Гал-інфо
Ірина Курус, Гал-інфо
Ірина Курус, Гал-інфо
Ірина Курус, Гал-інфо
Ірина Курус, Гал-інфо
Ірина Курус, Гал-інфо
1/3
У пошкодженому пожежею будинку на пр. Свободи, 31 тривають роботи розчищення приміщень. Також підраховують вартість невідкладних аварійно-відновлювальних робіт, зокрема – з влаштування покриття даху та заміни дерев’яних балконів будинку, щоб звернутися до міської комісії з питань ТЕБ і НС про виділення коштів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Двоє власників квартир тимчасово переселені з будинку.

«Зараз підраховуємо вартість відновлювальних робіт. Паралельно розпочинаємо роботи і розчищаємо ті приміщення, які пошкоджені вогнем і водою. Допомоги потребували двоє власників квартир – одного ми відвезли до родичів, іншому надали допомогу з тимчасовим житлом у готелі при церкві Святого Михаїла на вул. Винниченка, 22. Після обстеження і встановлення вартості аварійно-відновлювальних робіт, ймовірніше, будемо звертатись з цим питанням до міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, - розповів Андрій Зозуля, в.о. голови Галицької РА. 

У центрі Львова горить будинок

Нагадаємо, 16 липня близько 16.00 в квартирі на 2-му поверсі житлового будинку №31 на пр. Свободи виникла пожежа. Внаслідок пожежі пошкоджено дерев’яні балкони 2-го та 3-го поверхів, вся площа металевої покрівлі (а це 500 кв.м.) та світловий ліхтар над сходовою кліткою. Вогнем знищені крокви, лежні, обрешітка та пошкоджено дерев’яне міжповерхове перекриття 3-го поверху над іншою квартирою. Під час гасіння пожежі пошкоджені через залиття водою стелі та стіни в житлових квартирах частково 3-го та 2-го поверхів.

Зазначимо, що житловий будинок №31 на пр. Свободи – пам’ятка архітектури місцевого значення (охоронний номер 1326), триповерховий (одна сходова клітка), 13-тиквартирний  (зареєстровано 16 мешканців). Знаходиться в зоні середньо поверхової рядової забудови в межах центральної частини міста, цегляний до 1910 року забудови з підвалом під усім будинком, покрівля шатрова двосхила з металевим покриттям, площею до 500 кв.м. та світловим ліхтарем над сходовою кліткою, дерев’яними балконами загального користування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ