Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Чернівцях встановлять вуличні ліхтарі на сонячній енергії

В Чернівцях встановлять вуличні ліхтарі на сонячній енергії, - Inspired.

В Чернівцях встановили перші 2 вуличні LED-ліхтарі, які працюють на сонячній енергії. У планах міської влади – встановлення 30-ти таких ліхтарів на вулицях міста.

Це стало можливим завдяки участі Чернівців у програмі Німецького товариства з міжнародного співробітництва (GIZ) «Енергоефективність у громадах». Нові світильники, що працюють на сонячних батареях, буде встановлено в громадських місцях, біля дитячих майданчиків. Загальна вартість проекту 776, 5 тис .грн., з них внесок GIZ – 326,5 тис. грн., міського бюджету – 450 тис. грн.

Окрім того, в рамках проекту з капітального ремонту мережі вуличного освітлення буде демонтовано світильники з натрієвими лампами та на їх місці встановлено 1200 світлодіодних. На це піде понад 4 мільйона гривень , з яких 3,6 млн. грн. – це залучені кошти НЕФКО, 400 тис. грн. – кошти міського бюджету. Нові світлодіодні ліхтарі будуть також на вулиці Богдана Хмельницького, де вже встановлюють опори і незабаром розпочнуть монтаж мережі зовнішнього освітлення.

«Результатом впровадження економних світильників, що використовують альтернативні джерела енергії, стане не лише зниження споживання електроенергії в мережі зовнішнього освітлення міста, а й створення більш комфортних умов для чернівчан та туристів», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

У січні 2015 року ми писали про аналогічні плани Києва: партнером з встановлення LED-ліхтарів мала стати компанія Philips. В 2011 році Чернівці потрапили до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Inspired

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ