Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Дрогобичі оштрафували проектанта новобудови

Департамент Держархбудінспекції у Львівській області оштрафував на 130 тис. грн проектанта будівництва багатоквартирного житлового будинку у м. Дрогобичі по вул. 22-січня, 30. Про це повідомила прес-служба ДАБІ України.

Під час позапланової перевірки на вказаному об’єкті співробітники ДАБІ виявили, що проектна організація «Компанія Буд-комплект» передала замовнику проектну документацію розроблену з порушенням вимог містобудівного законодавства.

Зокрема, в проектній документації були відсутні вихідні дані на проектування (технічні умови на приєднання об’єкта будівництва до централізованих інженерних мереж) та порушені державні будівельні норми (не забезпечено нормативної кількості машиномісць, не передбачено ігрових майданчиків для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку, для відпочинку дорослого населення, для занять фізкультурою, для господарських потреб та для вигулу собак). 

Вказані порушення стали підставою для накладення на проектанта штрафних санкцій в розмірі 130 тис. грн. Замовнику будівництва та підрядній організації видано припис про зупинення виконання будівельних робіт, а проектній організації -  припис на усунення виявлених порушень. 

Нагадаємо, що в першому півріччі 2016 року Держархбудінспекція провела 11,6 тис. перевірок об’єктів будівництва, виявила 3,8 тис. порушень містобудівного законодавства та оштрафувала порушників на загальну суму 120,1 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ