Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Генштабі не виключать, що вибухи в Калинівці - справа рук диверсантів

У Генеральному штабі не виключають можливість диверсії як причини виникнення пожежі на складах в Калинівці. Про це повідомив керівник управління по зв'язках з громадськістю Генштабу ЗСУ Богдан Сеник в ефірі одного з українських телеканалів.

"Не виключено і інформація про диферсію, яка була озвучена журналістами. Різні версії розглядаються, в таких випадках не слід відкидати жодну з них", – розповів Сеник.

Він також додав, що склад був закритим, режимним об'єктом, тому сторонні люди не могли туди зайти "просто так".

Сеник зазначив, справжня причина пожежі буде названа в результаті роботи фахівців правоохоронних органів та експертів, які зараз працюють на складі.

Підтверджує цю версію і журналіст Юрій Бутусов.

Він відзначає той факт, що арсенал у Калинівці був одним з трьох найбільших складів боєприпасів в Україні, поряд з Балаклією. Площа зберігання боєприпасів становила близько 1000 гектарів. Це приблизно на 10% менше, ніж розмір підірваного арсеналу в Балаклії Харківської області.

"Непрямі чинники однозначно дозволяють стверджувати про російську диверсії як основну версію катастрофи. Калинівка - це четвертий склад боєприпасів підірваний в Україні за останні два роки війни. Всі вибухи відбувалися не в жарку пору року, з високо пожежонебезпекою, а в холодну. Ніяких повідомлень про пожежу до моменту вибуху не надходило, місцеві жителі не чули ніяких сирен. Про можливість здійснення диверсії на території Вінницької області саме в цей день було відомо Службі безпеки, і влада зробила масштабний пошук диверсантів. Цей день - день народження президента Петра Порошенка, і диверсія в його рідній Вінницькій області не може бути збігом. Тому ніяких сумнівів в тому, що 48 арсенал знищений противником у мене немає", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше повідомлялось, що на місце події прибули начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, глава СБУ Василь Грицак.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ