Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

В гірських районах Львівщини медикам боргують мільйони гривень зарплати

На виплату заробітної плати медикам бракує майже 73 млн грн. Про це повідомила під час виступу на сесії Львівської облради т. в. о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Микичак, інформує прес-служба департаменту.

За словами головного медика області, консолідований бюджет охорони здоров’я Львівської області на 2016 рік передбачені кошти в сумі 3 335,3 млн грн. З них 2 767,5 млн грн - медична субвенція, решта 567,8 млн грн – кошти місцевих бюджетів.

Затверджений фонд заробітної плати закладів охорони здоров’я з нарахуваннями у 2016 році становить 2 146,0 млн грн.

Питома вага бюджетів в загальній сумі заробітної плати розподілена наступним чином: 34,5% - обласний бюджет; 31,1% - бюджет міст, в тому числі Львова; 34,4% - районний бюджет.

Однак, виділений обсяг медичної субвенції на 2016 рік та кошти місцевих бюджетів не в повній мірі забезпечує потребу в коштах на оплату праці та інші першочергові видатки установ охорони здоров’я, зазначила Ірина Микичак.

За її словами, станом на 28 листопада загальний дефіцит бюджетних коштів в галузі на виплату заробітної плати становив 72,9 млн грн.

Серед них: у закладах охорони здоров'я обласного підпорядкування – 20,5 млн грн; районного підпорядкування - 39,9 млн грн, у підпорядкуванні міст – 12,5 млн грн.

Серед міст і районів найгірша ситуація в Самбірській ЦРЛ, де дефіцит коштів на зарплату становить 10,0 млн грн. В ЗОЗ м. Дрогобича - 9,4 млн грн, Турківська ЦРЛ - 7,2 млн грн боргу, Сколівська ЦРЛ - 5,1 млн грн, Старосамбірська ЦРЛ - 5,0 млн грн, Радехівська ЦРЛ - 3,5 млн грн, Бориславська ЦМЛ - 3,1 млн грн, Жидачівська ЦРЛ - 2,3 млн грн.

На виплату заробітної плати 57 обласним закладам охорони здоров'я бракує 20,5 млн грн.

Як зауважила керівник департаменту, облдержадміністрація неодноразово зверталась до центральних органів влади щодо збільшення фінансового ресурсу для виплати зарплати медпрацівникам області. Відповідно, найближчими днями очікують на додаткове фінансування з державного бюджету у розмірі близько 35 млн грн.

Львівська облрада також звернулась до Кабінету Міністрів України з пропозицією невідкладно переглянути формулу розрахунку медичної субвенції для Львівщини та збільшити її обсяг місцевим бюджетам.

Також своїм рішенням Львівська облрада доручила департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА у місячний термін оприлюднити середньостроковий і довгостроковий прогноз розвитку галузі охорони здоров’я, а також конкретні заходи щодо впорядкування мережі закладів охорони здоров’я.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ