Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Іспанії заарештували 8 міністрів уряду Каталонії

Національна судова колегія Іспанії заарештувала 8 колишніх членів регіонального уряду Каталонії, обвинувачених в антидержавному заколоті, - Еспресо.

Заарештовано віце-прем'єра каталонського уряду Уріолу Жункераса, прес-секретаря уряду Жорді Турулла, міністра закордонних справ Рауля Ромву, міністра територій Хосепа Рулла, міністра юстиції Карлеса Мундо, міністра управління Мерічель Боррас, міністра внутрішніх справ Хоакіма Форно й міністра праці Долорс Басса. Кожному з підозрюваних загрожує до 30 років позбавлення волі.

Своє рішення суддя пояснила тим, що фігуранти справи об'єднані в організовану групу й можуть вдатися до переховування за кордоном.

Міністра зі справ підприємництва Санті Вилу, який добровільно пішов у відставку перед прийняттям декларації про незалежність, відпустили під заставу в 50 тис. євро. Він також підозрюється у розкраданні коштів з державного бюджету.

Суддя таким чином задовольнила вимогу державного обвинувачення, яке просило арешту 8 з 9 членів команди Карлеса Пучдемона.

Усіх цих осіб вже узято під варту.

Затриманих розведуть по 5 різних в'язницях.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ