Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Італії згоріла більша частина "фашистського лісу" Муссоліні

В Італії згоріла більша частина лісу, де дерева на горі висаджені у формі трьох латинських літер "DVX" – латинська абревіатура італійського фашистського диктатора Беніто Муссоліні, - Європейська правда.

Італійська пожежна служба спочатку отримала повідомлення, що невідомий чоловік в лісі розводив вогонь під час приготування їжі.

Проте в середу пожежні знайшли паперові кульки та легкозаймисті рідини на горі, які, ймовірно, були використані для навмисного поширення вогню.

Сосновий ліс розташований поруч з містом Рієті. Ліс, що складався з 20 тисяч дерев, вперше був посаджений студентами на честь Муссоліні в 1939 році. У 2004 році його оголосили національним пам'ятником.

У ясну погоду літери можна було побачити навіть з Риму, приблизно в 30 км, але через пошкодження вогнем залишилася лише літера "D".

Алессандра Муссоліні - внучка Беніто та депутат Європарламенту від партії "Forza Italia" Сильвіо Берлусконі, заявила, що відвідає ліс. Вона сказала, що вона поговорить з місцевими органами влади про можливість його відновлення.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ