Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Івано-Франківську міськрада просто неба підтримала євроінтеграцію

42 депутати Івано-Франківської міської ради з 60 зібралися в суботу на позачергову сесію просто неба на Вічевому майдані, щоб висловити свою підтримку угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Рішення сесії засвідчує, що «європейський напрямок розвитку України  є єдиним, який відповідає інтересам територіальної громади міста».

За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, громада Івано-Франківська співпрацює з 22 містами-партнерами, має три нагороди Ради Європи, тож «Івано-Франківськ вважає себе європейським містом». Під час опитування за євроінтеграцію висловилося 98 відсотків жителів обласного центру Прикарпаття.

Івано-франківські депутати готують звернення до президента України з вимогою призупинення «антиєвроінтеграційного» розпорядження Кабінету міністрів і до офіційних представництв країн Європейського союзу в Україні з проханням сприяти укладенню угоди.

«Час переходити від звернень до конкретних дій, бо звернення хіба припадають пилюкою в адміністрації президента», – сказав представник фракції УДАР Юрій Соловей. Він повідомив, що фракція у повному складі виїжджає до Києва. Якщо ж угода про асоціацію не буде підписана, ударівці пропонують вдатися до безстрокової акції непокори.

Народний депутат Олександр Сич, обраний від Івано-Франківська, наголосив, що «ми хочемо мати високі європейські соціальні стандарти життя, хорошу освіту, хорошу заробітну плату, хочемо цивілізованої європейської політики, без фальсифікацій, махінацій, хочемо всього європейського, бо генетично і історично є європейцями».

Олександр Сич вважає такі сесії міських і обласних рад принциповими, «вони потрібні, щоб задекларувати волю депутатів від імені громади і у внутрішній, і в зовнішній політиці».

На 26 листопада скликається позачергова сесія Івано-Франківської обласної ради, де теж йтиметься про суспільно-політичну ситуацію в Україні та перспективи євроінтеграції.

Сесія на Вічевому майдані в Івано-Франківську проходила поряд з наметовим містечком. Як обіцяють активісти, стоятиме воно до Вільнюського саміту.

Тут же збирають підписи під зверненням до президента України та Кабміну з вимогою підписання асоціації з ЄС.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ