Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Івано-Франківську презентували збірку статей «Діяльність підпілля ОУН на сході України»

Презентація збірки пройшла в Івано-Франківському обласному музеї визвольної боротьби імені Степана Бандери. Її видав цього року у Дніпропетровську Східно-український дослідницький центр Спадщина.

На презентацію прибули молоді історики В'ячеслав Труш, який вивчає діяльність ОУН в Харківській області, і Лесь Ісаєвич, який займається дослідженням слобожанського козацтва і визвольного руху на Харківщині.

У збірці йдеться зокрема про Підпілля ОУН-УПА в Сумській області: деталізація подій крізь призму документів спецслужб. На основі документів доведено існування мінімум чотирьох окружних проводів ОУН: Сумського, Роменського, Глухівського та Конотопського, які, у свою чергу, були розгалужені на районні проводи.

На презентації зазначалося, що ця збірка далеко не перше таке видання на сході України. Тільки в Сумській області вийшли Книга пам'яті Сумської області, Голодомор 1932-1933 років на Сумщині, ОУН-УПА на Сумщині.

На презентації були присутні воїни УПА, представники національно-патріотичних партій, громадськість міста. Автори збірнки довели, що Організація українських націоналістів існувала не лише на території Західної України, як стверджує комуністична пропаганда.

Нагадаємо, що 20 жовтня в Харкові відкриття виставки про жертви ОУН-УПА супроводжували мітинги ПР і Свободи, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ