Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Ізраїлі затримали підозрюваних у масштабних підпалах лісу

Армія Ізраїлю затримала на Західному березі Йордану десятьох палестинців, яких підозрюють у підпалах лісу. Про це повідомила речниця армії в суботу, 26 листопада.

Одного з підозрюваних заарештували безпосередньо під час підпалювання ним лісу поблизу міста Батір. Ще трьох чоловіків затримали вночі, оскільки вони перебували з двома пляшками бензину неподалік від лісової смуги, повідомляє інформагенція dpa.

Водночас речник поліції Мікі Розенфельд заявляє про затримання 13-ти осіб, не уточнюючи дані про їхнє походження або мотиви. 

У Палестинській автономії відкинули закиди, буцімто підпали в Ізраїлі вчиняють палестинці. Наголошується, що палестинські бригади пожежників беруть участь у гасінні пожеж, зокрема і на ізраїльській території.

Пожежі, що тривають уже п'ятий день поспіль, спричинили евакуацію близько 60 тисяч з 280 тисяч мешканців Хайфи, третього за рохзмірами міста країни. Крім того, троє людей отруїлися димом внаслідок пожежі у містечку Маалє-Адумім.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху прирівняв умисні підпали лісу до тероризму.

До локалізації пожеж залучили сотні людей. Також Ізраїль звернувся по міжнародну допомогу. Низка країн, серед яких Греція, Кіпр, Туреччина, Хорватія, Росія, Італія та Франція, пообіцяли спрямувати в райони стихійного лиха пожежні літаки. За даними місцевого 9 каналу телебачення, допомогу пообіцяли також Україна та Азербайджан.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ