Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: В Києві відновлять памятник князю Костянтину Острозькому
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В Києві відновлять пам'ятник князю Костянтину Острозькому

У Києві відновлять пам'ятник князю Костянтину Острозькому, який переміг московське військо. Гроші на створення нового монумента виділить уряд Литви.

Уряд Литви планує виділити близько 44 тисяч євро на відновлення пам'ятника українському князю та гетьманові Костянтину Острозькому, який в 1514 році керував об'єднаними військами Великого князівства литовського в битві під Оршею, в якій здобув перемогу над московським військом.

Проект хочуть реалізувати до 2020 року. За словами литовського віце-міністра закордонних справ Неріс Германас, в реалізацію проекту будуть залучені багато відомств.

"Ми говорили про те, щоб у 2017-му році виділити до 44 тисяч євро, а потім будемо стежити, щоб цей проект був реалізований до 2020 року. Суть сьогоднішнього рішення - щоб державні установи Литви ухвалили політичне рішення про підтримку даного проекту і можливості його фінансування", - розповів Германас виданню Delfi.lt.

Нагадаємо, пам'ятник Костянтину Острозькому, який стояв у монастирському комплексі в Києві був зруйнований. Новий монумент планують встановити на його місці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ