Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Личаківському та Франківському соцзахистах виявили перевитрату

Львівські фінінспектори виявили у Личаківському та Франківському відділах соціального захисту втрати 1,3 мільйона гривень, повідомила прес-служба Держфінінспекції у Львівській області.

Фахівці Держфінінспекції у Львівській області провели у Личаківському та Франківському відділах соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради ревізії використання коштів, виділених з державного бюджету на компенсацію середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, та надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття їх витрат на проживання. Також перевірено законність призначення та виплати мешканцям районів усіх видів соціальної допомоги, у тому числі субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Встановлено фінансові порушення, що призвели до втрат 1,3 млн грн, у тому числі незаконно витрачено 1,2 млн грн та до державного бюджету не надійшло належних 110,5 тис. гривень.

Зокрема, виявлено випадки зайвої виплати внутрішньо переміщеним особам щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання через те, що заявники не повідомили про наявність у членів їх сімей іншого житла, розташованого не на тимчасово окупованій території України, подали недостовірні дані про завершення навчання, вік, працевлаштування тощо. Як наслідок, незаконно витрачено 833,9 тис.грн. Внаслідок подання окремими особами недостовірних даних про придбане нерухоме майно, їм незаконно виплачено 390,7 тис.грн субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу тощо. Таким чином, всього незаконно витрачено понад 1,2 млн гривень.

Як з’ясувалось під час зустрічних перевірок, проведених в установах міста, окремі установи після завершення бюджетного періоду не повернули до державного бюджету 110,5 тис. грн, отриманих для виплати зарплати працівникам, призваним на військову службу під час мобілізації.

Матеріали ревізій передані управлінню захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Про наслідки вказаних ревізій проінформовано управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ