Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Малехові і Грибовичах назріває соціальний вибух

Не вщухає пожежа на львівському міському сміттєзвалищі у Грибовичах. Через це ближні до нього села Малехів та Великі Грибовичі потерпають від диму. Люди відчувають проблеми зі здоров’ям. Про це сьогодні, 8 червня, в коментарі Гал-інфо розповіли сільські голови цих населених пунктів.
Фото ДСНС у Львівській області.

Екологи радять через пожежу на Грибовицькому смітєзвалищі ізолювати дітей

Сільський голова Великих Грибович Ігор Питель розповів, що на даний момент триває гасіння пожежі на сміттєзвалищі. Він зазначив, що працює авіація, яка скинула вже до 90 т води.

«Гасіння триває вже десь три години. Дуже сильний сморід в селі. Зараз трохи вітер змінився і стало легше дихати, але усю ніч і ранок весь дим з сміттєзвалища був у селі. Відразу в людей почало боліти горло, почалися головні болі від цього страшного смороду.  Вітер змінився і трохи село розвиднілось, а до того все було в диму», - розповів він.

За словами Ігоря Пителя, він направив офіційний лист на головного санітарного лікаря Львівщини, щоб отримати офіційну інформацію, чи є загроза для місцевих мешканців.

«Як тільки отримаємо цю інформацію, то будемо приймати рішення чи вивозити дітей із села. Наразі я чув інформацію від екологічної служби, що відхилення від норми є, але в межах допустимого по Львову. Загрози вони наразі не вбачають. Я чекаю на офіційну відповідь. Будемо тоді просити обласну владу, щоб дітей забрати можливо в дитячі табори, бо не кожен має родичів, щоб десь відправити дітей подалі», - сказав Ігор Питель.

Сільський голова Малехова Володимир Сеньковський заявив, що ситуація в селі катастрофічна.

«Це вже просто крик душі. В мене зібралися люди і вимагаються інформації. Ми вже розмістили повідомлення на дошках оголошення, щоб забрати дітей з прилеглих до сміттєзвалища вулиць. До роз’яснення підключили медиків. Зараз гасять пожежу авіацією. Дим стоїть в селі. Я сільський голова, що я можу сказати? У мене під сільською радою люди стоять і кричать під небеса. Це соціальний вибух. Зараз я їду з наради, науковці вже розробили план дій, який чим швидше варто реалізувати, але поки триває пожежа – це неможливо. Ситуація катастрофічна. Санстанція бере проби води і повітря і оприлюднює інформацію, але люди не вірять», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ