Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В МОЗ обговорили можливості посилення співпраці в медичній сфері з Державою Кувейт

Фахівці МОЗ України на чолі із заступником Міністра охорони здоров’я Романом Іликом провели зустріч з представниками Національної Асамблеї Держави Кувейт. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі МОЗ України.

Сторони обговорили можливості подальшої тісної співпраці у напрямку лікування та реабілітації в Україні дітей з моторними порушеннями. Представники кувейтської делегації високо оцінили можливості нашої держави у розвитку методики лікування, розробленої Міжнародною клінікою відновного лікування Володимира Козявкіна, та висловили зацікавленість щодо обміну досвідом та розробленні нових освітніх стратегій між державами.

Також йшлося про можливості працевлаштування лікарів та медичного персоналу Держави Кувейт в Україні, підготовки спеціалістів різного профілю на базі українських медичних вузів.

Заступник Міністра Роман Ілик подякував за високу оцінку рівня підготовки медичних фахівців в Україні та запевнив у готовності МОЗ всіляко сприяти у реалізації співпраці в цьому напрямку. Він підкреслив, що Україна має досить сильну базу дипломної та післядипломної медичної освіти, у зв’язку з чим кількість студентів із-за кордону щороку збільшується.

Також він закликав до посилення співробітництва у фармацевтичному секторі. Динамічний розвиток власних виробничих потужностей ліків, за його словами, відповідає світовим стандартам, що дозволяє говорити про розвиток експортних можливостей та розгляду пропозицій.

Нагадаємо, 8 липня заступника міністра  охорони здоров'я Романа Василишина затримали на хабарі у 7,5 тис. доларів. За чоловіка внесли заставу у розмірі  2 млн 856 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ