Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Миколаєві на Львівщині облаштовують та упорядковують міське сміттєзвалище

На міському сміттєзвалищі м.Миколаєва, в урочищі Гроби, відбулось виїзне засідання комісії з питань облаштування та упорядкування міського смітника, утвореної виконавчим комітетом Миколаївскої міської ради ще 30 березня поточного року.

Комісія, у складі заступника міського голови Андрія Бачика, Зеновія Баранецького, Миколи Гнатіва, Уляни Міськів та за участі міського голови Андрія Щебеля, секретаря міської ради Василя Підлужного, директора МКП ЖКУ Володимира Леськіва,  керівника Миколаївської районної санепідемслужби Юрія Чейпеша, Михайла Блистіва, а також за участі керівництва компанії «Екотех» та компанії проектанта "Центр ЛТД" здійснила огляд виконаних робіт на міському сміттєзвалищі.

Так, зокрема, членами комісії та усіма іншими присутніми було засвідчено що відповідно до умов Договору про спільну діяльність між МКП ЖКУ та інвестиційною компанією «Екотех» були виконані наступні заходи  в рамках упорядкування міського сміттєзвалища:

  • проведено геодезичну зйомку території сміттєзвалища із визначенням точного місцезнаходження всього полігону та місця розташування існуючого сміття на цьому сміттєзвалищі; карта проведеної геодезичної зйомки оглянута;
  • встановлено відео нагляд за допомогою 7 відеокамер з можливістю виведення зображення в он-лайн режимі;
  • влаштовано освітлення частини території сміттєзвалища, забезпечено постачання електроенергії;
  • перевірено роботу вагового обладнання для здійснення електронних замірів тоннажності ТПВ, що приймається на захоронення;
  • побудовано три моніторні свердловини для контролю якості підземних вод, проведено аналіз відібраних проб води;
  • впорядковується існуюча карта сміттєзвалища: надано їй форми та здійснено часткове перешарування ТПВ ґрунтом;
  • залучено необхідну спецтехніку для експлуатації сміттєзвалища;
  • облаштовано в’їзд на територію, а також облаштована дорога для проїзду по території смітника;
  • організовано роботу мініофісу та його комп`ютеризацію.

По останньому пункту варто зауважити, що офіс обладнали душовою кабіною та туалетом.

Присутні відзначили, що на міському сміттєзвалищі, за відносно короткий проміжок часу компанією "Екотех", здійснено великий обсяг робіт. Взяті зобов`язання, відповідно до умов Договору про спільну діяльність, виконуються.

Зазначимо також, що проект впорядкування сміттєзвалища і приведення його до сучасних європейських норм розробила львівська компанія "Центр ЛТД". Як зазначив її керівник Олег Бота цей проект є дуже показовим, адже він базується на успішній співпраці місцевої влади і бізнесу. Завдяки плідній і активній співпраці вдалося не лише розробити проект впорядкування вже існуючого сміттєзвалища, а й розпочати роботи по проектуванню сучасного полігону ТПВ.

Упорядкування міського сміттєзвалища  триватиме і надалі. Серед подальшого комплексу заходів передбачено виположування схилів, додаткового встановлення ще двох моніторних колодязів, перешаровування ґрунтом захороненого сміття, завезення для захоронення ТПВ обсягом 60 тонн щоденно так як це передбачено умовами Договору про спільну діяльність.

Комісія з питань облаштування та упорядкування міського смітника, утворена виконавчим комітетом міської ради, орієнтовно, 20-21 грудня має здійснити черговий моніторинг виконання умов Договору про спільну діяльність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ