Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Миргороді молоді льотчики виконують перші польоти на бойових винищувачах

В Миргороді молоді льотчики успішно виконують перші польоти на бойових винищувачах. Про це Гал-інфо повідомила офіцер – прес-секретар 831 бригади тактичної авіації лейтенант Світлана БОРИСОВА.

У 831 бригаді тактичної авіації Повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України досвідчені інструктори-пілоти «ставлять на крило» молодих льотчиків. Під час крайньої льотної зміни ще один старший лейтенант Дмитро здійснив свій перший (самостійний) політ на бойовому винищувачі Су-27.

Перед тим, як сісти в кабіну бойового літака, молодий льотчик повинен мати понад сотню годин нальоту на навчально-бойових літаках Л-39 та Су-27УБ. Старший інструктор-пілот 831 бригади тактичної авіації Олексій Миколайович виконує польоти в якості інструктора за вивізною програмою з молодими льотчиками та тими льотчиками, які перевчаються на літак Су-27.

-​ Перший виліт дуже важливий в житті кожного льотчика. Ти вперше опиняєшся сам на сам із бойовим літаком і лише від тебе, твоєї оперативності та правильності прийняття рішень під час польоту, залежить успішність виконання завдань за призначенням. Молодий льотчик повинен не лише досконало оволодіти технікою пілотування, але й навчитись правильно розподіляти увагу під час польоту, - пояснив старший льотчик-пілот Олексій Миколайович.

Протягом вивізної програми молодий льотний склад засвоює перелік елементів, починаючи від зльоту та посадки, і завершуючи складним пілотажем, польотами в хмарах, польотами за дублюючими приборами. Окрема увага під час наземної підготовки приділяється відпрацьованню дій в особливих випадках в польоті, наприклад при відмові роботи двигуна (двигунів). Перед першим польотом на бойовому літаку Су-27 молодий льотчик повинен здати теоретичні заліки зі знання авіаційної техніки, дій льотчика в особливих випадках в польоті та використання аварійних засобів рятування, пройти тренажі в кабіні літака.

-​ Я безмежно щасливий від того, що мій перший політ на бойовому літаку-винищувачі Су-27 був успішним. Велику роль у цьому відіграв надзвичайно досвідчений, найкращий в Україні інструктор, який мене «вивозив». Я дослухався до порад, які мені давали, і не пожалкував. Всі вони стали у нагоді. Зусилля всього особового складу бригади, який забезпечує польоти, не пройшли марно. Я собою задоволений. Справді задоволений. Емоції просто зашкалюють, - одразу після посадки ділиться старший лейтенант Дмитро.

За словами командира 831 бригади тактичної авіації полковника Олексія Захарчука, щотижня відбувається по кілька льотних змін у простих та складних метеорологічних умовах вдень та вночі. Це дозволяє якісно та в короткий термін «поставити на крило» молодих льотчиків та ввести їх до строю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ