Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В МЗС України прокоментували "кримський пакет" санкцій

Коментар МЗС України щодо ухвалення рішення Радою ЄС про продовження "кримського пакету" санкцій ЄС.

Як зазначено в повідомленні, в Україні вдячні за послідовну політику ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму і м.Севастополь та ухвалення Радою ЄС у закордонних справах за процедурою «без обговорення» рішення продовжити на 12 місяців термін дії «кримського пакету» санкцій проти держави-агресора.

"Ми високо цінуємо і постійну увагу ЄС до розвитку ситуації в окупованому Криму, яка характеризується серйозними системними порушеннями в галузі прав людини, зокрема наростанням репресій з боку окупаційної влади проти етнічних українців і кримських татар.

Підтримка ЄС та партнерів є ключовою для відновлення територіальної цілісності України відповідно до міжнародного права.

Санкційна політика з боку наших міжнародних партнерів та послідовне засудження дій Кремля є одним з ефективних інструментів міжнародного тиску на державу-окупанта.

Розраховуємо також на продовження терміну дії секторальних і економічних санкцій ЄС проти Росії до повної імплементації нею своїх міжнародних зобов’язань та припинення агресії проти України в Криму та на Донбасі", - зокрема зазначили в МЗС України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ