Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Нацгвардії пояснили для чого купили концертний комплекс

Закупівля Нацгвардією мобільного концертного комплексу – це необхідність, яку диктують реалії ведення гібридної війни. Зазначили в прес-службі Нацгвардії України.

"Нещодавно у деяких Інтернет-ресурсах з’явилися провокаційні матеріали, що нібито ставлять під сумнів незаконність проведення Національною гвардією України тендеру на закупівлю мобільного концертного комплексу та доцільності його використання.

Дійсно, у 2017 році у Головному управлінні НГУ було розроблено технічне завдання на створення такого комплексу та оголошено проведення тендеру на його виготовлення. Зазначена процедура проходила у суворій відповідності до вимог чинного законодавства, а всі дані щодо здійснення тендеру було розміщено в електронній системі закупівлі «Prozorro».

Зазначимо, що вищевказаний комплекс для Нацгвардії потрібний, оскільки досвід виконання підрозділами НГУ службово-бойових завдань в умовах гібридної війни, коли традиційні бойові дії супроводжуються активним використанням протидіючими сторонами засобів інформаційної та психологічної боротьби, довів важливість посилення інформаційно-психологічної протидії як однієї з ключових складових. Вкрай важливим є і морально-психологічне забезпечення особового складу, що виконує завдання поза межами пункту постійної дислокації, а також своєчасне доведення суспільно-важливої інформації. Неабияку роль у цьому напрямку здійснює й Академічний ансамбль пісні й танцю НГУ. І це стосується не лише військовослужбовців, а й мешканців, що проживають у зоні проведення АТО.

З перших днів антитерористичної операції Академічний ансамбль проводив концертні виступи на сході України. Більшість концертів відбувалася безпосередньо на місцях несення служби – в базових таборах, а іноді й на блокпостах та опорних пунктах, на імпровізованих концертних майданчиках просто неба. Окрім виступів в зоні АТО, ансамбль проводив концерти в інших регіонах країни. Всього з 2014 року відбулось 344 концертні виступи, з яких 68 – у східних регіонах держави та в зоні проведення АТО зокрема.

Вже за кілька днів після визволення міста Слов’янська від сепаратистів, артисти виступили з концертом на центральній площі міста, що певною мірою символізувало остаточне повернення міста до єдиної і неподільної України. І по цей час артисти ансамблю регулярно відвідують населені пункти Луганської та Донецької області. Постійне переміщення обладнання, встановлення його на місцях виступу, погодні умови, та й, в решті решт, зручність виступу для самих артистів – це основні фактори, що зумовлюють необхідність існування такого комплексу. Висока ціна, яка нібито викликає невдоволення у деяких авторів публікації, може бути аргументована реальною ринковою вартістю обладнання, що використовуватиметься у комплексі, а також вартістю самого автомобіля. Розробляючи технічне завдання, обиралося співвідношення між ціною і якістю обладнання, а також враховувалися умови, в яких воно використовуватиметься.

У сучасному світі перемога в інформаційному протистоянні має ключове значення, так само, як і морально-психологічний стан наших захисників та населення" - зазначено в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ