Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Нацраді прокоментували ситуацію з телеканалом «NewsOne»

У зв’язку із ситуацією, спричиненою висловлюваннями в прямому ефірі власника каналу «NewsOne», Національна рада повністю підтримує слова Президента України про неприпустимість «підігрування російській пропаганді, в тому числі і в таких питаннях як оцінка Революції Гідності».

Національна рада, яка послідовно відстоює позиції дотримання принципів свободи слова і журналістських стандартів, вважає, що блокування роботи вітчизняних медіа і будь-які інші перешкоджання діяльності законослухняних ЗМІ в Україні є неприпустимими.

Водночас в умовах інформаційної агресії, окупації окремих територій України і збройної боротьби за незалежність та державний суверенітет і інформаційні ресурси в країні мають бути більш відповідальними, а регуляторний орган повинен мати ефективні механізми реагування на виклики, що постають у медійній сфері.

Для того, щоб дії регуляторного органу були адекватні сучасним загрозам, повноваження Національної ради повинні бути посилені. Це дозволить оперативно регулювати інформаційний простір і не допускати жодних безкарних заяв або будь-якої інформаційної політики, що заперечує територіальну цілісність України або піддає сумніву такі визначні події, як Революція Гідності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ