Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В неділю Україну накриє хуртовинами

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає, що 13 листопада в Україні очікуються складні погодні умови: сильні снігопади, хуртовини та ожеледиця. Про це повідомила у суботу прес-служба ДСНС.

"13 листопада активний циклон зумовить складні погодні умови: у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця; у Черкаській, Полтавській та Кіровоградській областях дощ з переходом в мокрий сніг, місцями сильні опади, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця; у південних, східних та Дніпропетровській областях сильні дощі; в Україні посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, на півдні та заході місцями 25 м/с", - йдеться у повідомленні.

По Києву 13 листопада очікуються складні погодні умови: сильні снігопади, хуртовини, пориви північно-східного вітру 15-20 м/с, снігові замети, утворення снігового покриву висотою до 20 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Саме тому Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці та дотримуватися елементарних правил безпечної поведінки, зокрема під час керування автомобілем. 

У ДСНС нагадали, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно обирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

У ДСНС також закликали громадян не ходити під розлогими деревами та триматися подалі від рекламних щитів і ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ