Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В “НВК “Іскра” заявили про спроби заблокувати виробничий процес

КП “НВК “Іскра” продовжує сумлінно виконувати Державне оборонне замовлення та іноземні контракти, незважаючи на спроби ТОВ “КІТ” заблокувати виробничий процес шляхом фейкових обвинувачень. Про це заявили в прес-службі Укроборонпрому.

“Ми працюємо у звичайному режимі та виконуємо свої зобов’язання перед українськими та зарубіжними партнерами. Компанія “КІТ”, яка підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, намагається зірвати нашу роботу, висунувши безглузді обвинувачення у порушенні авторських прав. Але ці спроби дестабілізації не впливають на виробничий процес”, – повідомили у КП “Іскра”.

За внутрішньою інформацією, ТОВ “КІТ”, що наразі перебуває під слідством, хоче позбавити КП “Іскра” можливості виробляти важливе військове обладнання, обвинувативши у невиплаті роялті (плати за користування запатентованим винаходом).

За тією ж інформацією, ТОВ “КІТ” є підставною фірмою, з якою попереднє керівництво підприємства уклало договір задля виведення коштів. Суд визнав цей договір недійсним, тому що ТОВ “КІТ” не відповідало вимогам “Укроборонпрому, не мало обов’язкової акредитації Концерну і не має жодного відношення до оборонного комплексу України.

Наразі триває досудове розслідування стосовно привласнення коштів колишніми працівниками “Іскри” шляхом виведення їх на рахунки ТОВ “КІТ”, а також вивчається виробнича можливість ТОВ “КІТ” здійснювати відповідні розробки. У слідства є підозри, що ТОВ “КІТ” не має прав на винаходи, які запатентувало.

Крім того, строк дії патентів ТОВ “КІТ” був призупинений з 2012 року, тобто “Іскра” не мала виплачувати кошти за їх використання. Увесь цей час розробки проводилися працівниками “Іскри”, отже КІТ не може претендувати на авторство винаходів та патенти.

Казенне підприємство “Науково-виробничий комплекс “Іскра” є провідним розробником та виробником наземної радіолокаційної техніки оборонного комплексу України. Входить до Державного концерну “Укроборонпром”. Винахід, про який іде мова, використовується у виробництві техніки військового призначення, зокрема радіолокаційних станцій 36Д6М1-1 і 36Д6М1-2.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ