Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ОАЕ заборонили тримати вдома тигрів

В Об'єднаних Арабських Еміратах заборонили тримати вдома таких диких тварин, як левів чи тигрів, - BBC Україна.

У багатій на нафту країні тримати гепардів, левів або тигрів як домашніх улюбленців вважається ознакою статусу власника.

Тепер вони ризикують наразитися на штраф чи навіть опинитися у в'язниці.

Модні фото

В ОАЕ часто публікують у соцмережах фото з "великими кішками".

Наприклад, нещодавно один з користувачів запостив фотографію левів на задньому сидінні авто. А у жовтні у мережу потрапило відео, на якому п'ять тигрів "ніжаться" на сонці на пляжі у Дубаї.

Після цього влада занепокоїлася через небезпечних тварин, які вільно ходять містом.

Новий закон забороняє продаж та володіння "всіма видами диких та свійських, але небезпечних, тварин", передають Gulf News.

Штрафи

Тепер таких тварин можна утримувати лише у зоопарках, цирках, природних парках, а також розплідниках і дослідницьких центрах.

А поява з "великими кішками" чи іншими екзотичними тваринами на публіці може призвести до шести місяців у в'язниці чи штрафу у півмільйона дирхамів (123 тис. доларів).

Як пише газета Al-Ittihad, штраф може зрости до 700 тис. дирхамів, якщо хтось "тероризуватиме" інших небезпечними тваринами.

Нововведення торкнуться й власників "традиційних тварин". Зокрема, щоб утримувати собаку відтепер треба отримати спеціальний дозвіл, а також весь час у публічних місцях тримати їх на повідку.

Порушення вимог може обійтися власникам собак штрафом у 100 тис. дирхамів (приблизно 27 тис доралів). Стільки ж треба буде сплатити у випадку відсутності щеплення чотирилапих від небезпечних хвороб.

Щоб отримати всі необхідні дозволи і процедури у власників собак є час до середини червня.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ