Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Одесі почалися судові слухання про трагічні події 2 травня

В Одесі почалися судові слухання про масові заворушення 2 травня, які призвели до загибелі 48 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, засідання проходить у Приморському районному суді, матеріали провадження розглядає колегія суддів під головуванням Анатолія Деруса.

Засідання почалося із запізненням, у залі засідань зібралося дуже багато людей, частина тих, хто прийшов, стоять, оскільки не вистачає місць.

На лаві підсудних - близько 20 проросійських активістів, включаючи двох громадян Російської Федерації, які були затримані правоохоронними органами в травні. Наразі фігуранти судового розгляду - представники проросійської організацій: «Народна дружина», «Одеська дружина», «Православне козацтво» та ін.., які брали участь у заворушеннях в центрі міста. Матеріали щодо євромайданівців, затриманих за підозрою в участі у масових заворушеннях, виділено в окреме провадження. Аналогічно - всі матеріали щодо подій, які відбувалися на Куликовому полі і в одеському Будинку профспілок.

Частина присутніх фігурантів прибула до суду самостійно, оскільки перебувають під домашнім арештом. Прихильники підсудних періодично викрикують: «Молодці!».

Як повідомляв УНІАН, 2 травня в Одесі відбулися сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами. Кілька активістів були відразу застрелені в центрі міста. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, в табір проросійськи налаштованих громадян і підпалили намети. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок почалася пожежа, під час якої також загинули люди. Загалом за медичною допомогою звернулося понад 200 постраждалих, загинуло 48 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ