Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Одесі троє правоохоронців викрали $120 тисяч з автомобіля інкасаторів

1/3
В Одесі оперативники Департаменту внутрішньої безпеки затримали трьох правоохоронців, які викрали $120 тисяч з автомобіля інкасаторів. Про це повідомив департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Троє 29-річних правоохоронців – два старші слідчі та заступник начальника відділу слідчого управління одеської поліції, дізналися про групу осіб однієї з фірм, яка займається перевезенням грошових коштів в особливо великих розмірах на території Одеси. Відтак зловмисники спланували напад на інкасаторів і заволодіння грошима.

Злочинний план напарники розпочали з «липової» заяви вигаданої особи про скоєне шахрайство. Начебто у «заявника» виманили грошові кошти особи, які пересувалися на автомобілі інкасаторів. За цими сфальсифікованими відомостями слідчі поліції розпочали кримінальне провадження, до якого приєднали складений ними ж протокол допиту «потерпілого». В «документі» зазначалося, що інкасатори займаються ще й продажем вогнепальної зброї.

Сфабриковані матеріали один зі слідчих погодив з процесуальним керівником прокуратури Одеської області та отримав ухвалу на проведення обшуку автомобіля «зловмисників». Пізніше змовники із залученням бійців полку особливого призначення поліції Одеси зупинили зазначене авто на одній з вулиць, поклали на землю водія та пасажирів і провели обшук.

Поки спецпризначенці професійно виконували свою задачу - вартували «небезпечних озброєних злочинців», за їхніми спинами слідчі поклали на заднє сидіння автомобіля сумку зі зброєю. Тож під час заходів під протокол було «виявлено і вилучено» магазин, споряджений патронами до автомата Калашникова, всього – 57 набоїв, а також пістолет «Зоракі» з 8 патронами. При цьому змовники викрали з автомобіля інкасаторів  дві сумки зі 120 тисячами доларів США і поклали їх до своєї машини.

Витратити викрадену іноземну валюту затримані слідчі не встигли. Оперативники Одеського управління внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками Служби безпеки України та прокуратури області затримали викритих капітанів поліції та провели санкціоновані обшуки за місцем їхнього мешкання і у службових кабінетах змовників.

Оголошено підозру за ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Санкція найважчої з цих трьох статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ