Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Одесі вшанували пам’ять Лєха Качинського

При нагоді прибуття до порту в Одесі польського військового корабля «Контр-адмірал Ксаверій Черницький» (пол. ORP Kontradmirał Xawery Czernicki) в рамках місії НАТО, польські моряки і дипломати віддали шану президентові Лєху Качинському.

Під пам’ятною дошкою, присвяченою покійному польському президентові, покладено біло-червоні квіти. У церемонії взяв участь посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло. Він нагадав слова Лєха Качинського, які прозвучали у Грузії, що після російської агресії на цю країну може настати черга України, балтійських країн та Польщі. Як відзначив посол Ян Пєкло, ця заява підтверджує: якщо ми хочемо вистояти як незалежні держави – повинні спільно думати про безпеку.

Польські офіцери поклали квіти також при таблиці, присвяченій пам’яті віце-адмірала Єжи Свідерського – командувача Військово-морського флоту Другої Речі Посполитої.

Польський тральщик «Контр-адмірал Ксаверій Черницький», який прибув до Одеси, виконує натівську місію, а також співпрацює з Військово-морськими силами України. За словами командувача Алєксандера Урбановича, візит в Україні – це можливість поділитися досвідом з українськими офіцерами. Польські моряки залишаться в Одесі до 20 березня.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ