Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Одеській області ситуацію розігрівають до некерованої, - Тимчук

В Одеській області активно розхитують ситуацію на темі земельної реформи і є великі шанси розхитати її до некерованого стану. Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише один з координаторів "Інформаційного спротиву" Дмитро тимчук.

"В політиці є речі неприпустимі. Навіть в українській. Розгойдувати тему «повстання», як це почала робити «Батьківщина» - це з розряду неприпустимих речей", - пише він. 

"Я зараз не беру до уваги тих, хто слідує за лідером «Батьківщини» з напіврелігійних міркувань або виходячи партійної дисципліни. Мова про тих, хто вирішив взяти участь в акціях протесту за гроші (за нашими даними, зараз активно набирають масовку), або через кон'юнктуру, або не до кінця уявляє собі наслідки", - додав він. 

"Суть в наступному, - пояснює Тимчук. - Група ІС постійно моніторить ситуацію в регіонах на предмет виявлення ризиків, які можуть спровокувати дестабілізацію. Згідно з нашими даними, нагнітання істерії навколо земельної теми різко погіршує ситуацію в Херсонській та Миколаївській областях, а в Одеській - її майже гарантовано «запалить» до некерованого стану".

Справа в тому, що на Одеську область впливає відразу кілька негативних факторів. Це - помітний вплив «русского мира» і наявність антиукраїнських організацій, нелояльність чималої частки місцевих бонз. А також пряме мовлення російських телеканалів в районах, що межують з Придністров'ям.

Додатково до цього (про що багато хто забуває, піддаючись шарму самої Одеси) аграрні райони Одеської області є найбільш проблемними в країні (!) за кількома соціально-економічними показниками. Наприклад, згідно зі свіжими даними статистики, 4 райони Одеської області - в десятці найгірших в Україні за рівнем середньої зарплати. Ще 7 районів зовсім недалеко від них втекли, ситуація там непроста. І аграрна тема сприймається як суперактуальна, оскільки робочих місць в інших сегментах там немає.

"Зараз на людей, які отримують в середньому $ 100 орендної плати за пай в рік, викинуто масу інформації. Хтось обіцяє золоті гори, хтось лякає, що ці «золоті гори» вкрадуть аферисти. Люди вже розігріті.
Провокація «повстання» в стінах парламенту - це якраз те, чого не вистачало деструктивним елементам для масштабної дестабілізації. Нам по аналогії з «повстанцями шахтарями» потрібні «повсталі комбайнери і фермери»? Але ж їм зараз фактично постелили червону доріжку", - інформує Тимчук. 

"Не можна кидатися словами, які дають всі карти в руки тим, хто давно мріє дестабілізувати Південь України. Не можна паралельно піаритися на закликах до європейських цінностей, і тут же закликати до кривавої бійні", - додав він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ