Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В окупованому Луганську відключили водопостачання

ТОВ "Луганське енергетичне об’єднання" знеструмило Петровську насосну станцію Попаснянського водоканалу, яка забезпечувала водою жителів тимчасово непідконтрольної уряду території Луганської області, зокрема й Луганськ, - Укрінформ.

Станцію відключили через борг водоканалу, який наразі становить майже 157 мільйонів гривень.

«Це борг за поставлену електроенергію. Споживання сьогоднішнє не оплачується, і погашати борг ніхто не збирається. Тобто, воду ми постачаємо на непідконтрольну Україні територію, а гроші не отримуємо», - сказав директор ЛЕО Володимир Грицай.

За його словами, знеструмлення Петровської насосної станції означає, що Луганськ і деякі населені пункти, що розташовані поряд, частково не матимуть води. Утім, на цих територіях є альтернативні джерела її постачання.

Директор підприємства також наголосив, що про можливе відключення ЛЕО попереджало ще два роки тому.

У своєму блозі Грицай заявив, що борг сформувався саме за рахунок боргів «ЛНР», бо 90% води, що добувається водоканалом, постачається на неконтрольовану територію.

"Слід відзначити, що борги Попаснянського водоканалу постійно зростають, незважаючи на інформацію, що з початку 2017 року представники терористичної «ЛНР» почали сплачувати за споживання води - востаннє такі повідомлення були про передачу готівки на мості в Щасті під наглядом ОБСЄ. Так, в жовтні водоканал спожив електроенергії на 9 млн 156 тис. грн, а сплатив - лише 7 млн 805 тис. грн", - заявив він.

За даними директора підприємства, загалом в 2017 році оплата водоканалом електроенергії становила 45 млн 356,1 тисячі грн, а нараховано було 77 млн 927,8 тисяч грн, тобто оплата склала всього 58% від нарахування.

"При цьому добре відомо, що в «ЛНР» гроші за водопостачання збираються. І добре відомо, що РНБО розглядає це постачання води в «ЛНР» як завдання збитків державі та опосередковане пособництво тероризму", - наголосив Грицай.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ