Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ООН повідомили про зникнення сотень людей зі східного Алеппо

Сотні людей зі східної частини Алеппо зникли безвісти після того, як покинули контрольовані повстанцями райони. Про це повідомляє агентство Рейтерз посиланням на Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ).

За словами прес-секретаря управління Руперта Колвілла, до УВКБ ООН дійшли тривожні сигнали про те, що сотні людей зникли безвісти після того, як перейшли в контрольовані урядом райони. "З огляду на жахливу статистику довільних затримань, тортур і зникнень, ми, звичайно, глибоко стурбовані", - сказав Колвілл.

Представник ООН додав, що близько 100 тис. цивільних осіб усе ще залишаються на все меншій території міста, підконтрольній опозиції.

За його даними, надходять повідомлення про те, що повстанці не дозволяють деяким мирним жителям утекти в більш безпечні місця, що можна розцінювати як військовий злочин.

Раніше спеціальний посланець ООН з питань Сирії Стеффан де Містура заявив, що заява Росії про те, що сирійська армія припиняє активні військові операції в Алеппо, свідчить, що прийшов час відновити переговори про мирну угоду. Разом з тим надходить інформація, що бойові дії в Алеппо тривають.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ