Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В ООН сьогодні відбудеться присяга нового генсека

Генеральна асамблея ООН сьогодні, 12 грудня, приведе до присяги нового Генерального секретаря ООН. Церемонія полягає в тому, що голова 71-й сесії Генеральної асамблеї офіційно повідомить Антоніу Гутеррішу, що він призначається дев'ятим Генеральним секретарем ООН на строк, який розпочинається 1 січня 2017 року і закінчується 31 грудня 2021 року, повідомляє Центр новин ООН.

Гутерріш змінить на посаді Пан Гі Муна, який був восьмим генсеком ООН.

Антоніу Гутерріш народився 30 квітня 1949 року в Лісабоні. Він вивчав інженерну справу і фізику у Вищому технічному інституті, а потім працював викладачем у цьому вузі. У 1974 році Антоніу Гутерріш вступив в Соціалістичну партію і згодом став її генеральним секретарем. У 1995 році він став прем'єр-міністром Португалії.

З червня 2005 по грудень 2015 року обіймав посаду Верховного комісара ООН у справах біженців.

Видання New York Times писало, що Антоніу Гутерриш може стати реформатором ООН. На посаді прем'єр-міністра він створив сприятливі умови для розвитку бізнесу і провів масштабну приватизацію державних компаній, при цьому вливаючи значні кошти в соціальні програми, такі як розвиток державної системи освіти і охорони здоров'я. Він домігся прийняття закону про встановлення мінімального рівня доходів для родини і створення урядового фонду для допомоги бідним верствам населення досягти цього рівня.

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко висловив упевненість, що Гутерриш на посаді генсека ООН буде надавати активну підтримку Україні, ніж його попередник Пан Гі Мун.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ