Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Перемишлянському районі намагаються повернути дитячий табір «Дружба»

У вівторок, 21 лютого, в Господарському суді Львівської області (м.Львів, вул.Личаківська, 128 ) відбудеться судове засідання у справі вилучення комплексу будівель оздоровчого табору для дітей та підлітків «Дружба» за адресою с.Свірж Перемишлянського району Львівської області з власності Львівської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу України та передачі їх у спільну власність територіальних громад сіл і міст Перемишлянського району, повідомили у Перемишлянській районній раді.

Початок засідання – 12:30.

«Складно переоцінити значення, яке має повернення оздоровчого табору «Дружба» до спільної власності територіальних громад сіл і міст Перемишлянського. Ми добре розуміємо, що дітей з нашого району хочуть позбавити права оздоровлюватись в місцях, спеціально для цього призначених. Ми не можемо цього дозволити та вимагаємо від суду справедливості. Адже табір був збудований саме представниками територіальних громад нашого району, які колись працювали у колгоспах», - пояснює голова Перемишлянської районної ради Роман Андрусишин.

Вже майже десять років Перемишлянська районна рада в судовому порядку намагається повернути табір місцевим громадам. Його матеріально-технічна база застаріла і потребує модернізації: комплекс працює в обмеженому режимі, а чинний власник табору неспроможний забезпечити дітей, що приїжджають оздоровлюватись, належними умовами. 

«Повернувши табір громадам, ми маємо намір розвивати його і тим самим хочемо відновити рекреаційно-оздоровчий потенціал Перемишлянського району», - каже Роман Андрусишин.

Також повідомляємо, що в ніч на 19 лютого, невідомі розбили скло у автомобілі заступника голови Перемишлянської  районної ради Тараса Мартиняка. Сталося це безпосередньо під вікнами його помешкання.

«Скоєння такого злочину я особисто розцінюю як спосіб залякати найактивніших представників районних громад у справі про повернення табору «Дружба у с.Свірж його законним власникам.  Проте запевняю наших опонентів у цій судовій справі: ніщо не змусить нас відмовитись від наміру повернути вкрадене у територіальних громад сіл і міст Перемишлянського району»,  - каже Тарас Мартиняк. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ