Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В ПР розглядають можливість зробити Януковича президентом в один тур, - ЗМІ

Партія регіонів розглядає варіант переходу до обрання президента за один тур, повідомила "Українська правда" з посиланням на свої джерела в ПР.

За їх словами, вибори президента гарантуватимуть за один тур перемогу Віктора Януковича, враховуючи нездатність опозиції висунути спільного кандидата.

Крім того, за словами джерел, сценарій передбачає розпуск нинішньої Верховної Ради за підсумками конституційного референдуму, на якому громадяни повинні проголосувати за перехід до двопалатного парламенту.

Нижня палата має обиратися тільки в мажоритарних округах, що гарантує Партії регіонів отримання більшості. 

Закон про референдум, який гарантує пряму імплементацію його підсумків, був прийнятий минулого року.

Нагадаємо, нещодавно лідер Компартії Петро Симоненко розповів про подібні плани чинної влади.

За його словами, "активно опрацьовується питання про проведення референдуму, цілі і завдання якого - ввести мажоритарну систему, скоротити кількість депутатів, запровадити двопалатний парламент і прийняти нову Конституцію" з тим, щоб президент обирався в парламенті.

Відзначимо, що останні соціологічні дані свідчать про падіння рейтингу чинного глави держави Віктора Януковича. У другому турі виборів, якби вони відбулися зараз, Янукович має шанси тільки проти лідера "Свободи" Олега Тягнибока.

Однак у першому турі він поки перемагає (25,1% у Януковича, 15,1% у Віталія Кличка, 13,9% у екс-прем'єра Юлії Тимошенко).

Чергові вибори президента України повинні відбутися в 2015 році.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ