Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В прес-центрі штабу АТО розповіли подробиці нападу на спостерігачів ОБСЄ

Українська сторона СЦКК засуджує збройний напад на спостерігачів СММ ОБСЄ. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на Фейсбук.

Як повідомили в прес-центрі, 20 червня 2017-го року патруль СММ (№ 1) у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях, перебуваючи на спостережному пункті, розташованому на залізничній станції в підконтрольному ОРДО місті Ясинувата (16 км на північний схід від Донецька), побачив двох чоловіків у військовій формі, один з яких був озброєний автоматом і прямував у західному напрямку, на відстані близько 80 метрів від позиції спостерігачів. Ще один патруль СММ (№ 2) у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях перебував приблизно за 150 метрів на захід від місця розташування першого патруля і на відстані близько 100 метрів від цих двох чоловіків. Через кілька хвилин обидва патрулі почули чергу зі стрілецької зброї та визначили, що вона лунала з місця, де перебували двоє чоловіків.

Потім ці чоловіки, обличчя в яких були закриті відповідно балаклавою та пов’язкою, попрямували до патруля СММ № 2 і почали в агресивній формі щось кричати убік спостерігачів. Після цього вони зникли. Обидва патрулі спробували покинути цей район. Коли патруль № 2 збирався від’їжджати, озброєний чоловік підбіг до другого автомобіля СММ і спробував спочатку відкрити двері з боку водія, а потім розбити прикладом бокове скло. Йому це зробити не вдалося, і він побіг за першим автомобілем патруля № 2. Після цього озброєний чоловік повернувся і направив автомат на водія та пасажира на передньому сидінні в другому автомобілі патруля № 2.

У відповідь на цю загрозу обидва співробітники Місії підняли вгору руки. Коли озброєний чоловік підійшов до бокової частини автомобіля і спробував відкрити двері з боку пасажира на передньому сидінні, водій натиснув на педаль газу. У той момент коли автомобіль СММ від’їжджав, озброєний чоловік вдарив прикладом праве бокове заднє скло з правого боку, тим самим трохи пошкодивши його. Потім спостерігачі побачили, що він випустив у повітря чергу зі стрілецької зброї, а затим здійснив три постріли.

За оцінкою співробітників місії ОБСЄ, вогонь було спрямовано на автомобіль патруля. Кулі в автомобіль не влучили. Далі, коли всі автомобілі патрулів СММ покидали цей район, спостерігачі бачили, що озброєний чоловік тримав їх на прицілі свого автомата. Згодом спостерігачі повернулися на свою базу в Донецьку. Ніхто зі співробітників місії ОБСЄ не постраждав.

Українська сторона категорично засуджує такі дії бойовиків НЗФ ОРДО та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ