Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В п'ятницю у Львові стартують "Віртуози"

В п'ятницю, 20 травня, у Львові стартує Міжнародний фестиваль музичного мистецтва "Віртуози". Фестиваль триватиме з 20 травня до 12 червня.

Як писало Гал-інфо раніше, 17 концертів упродовж трьох тижнів фестивалю об’єднають у Львівській обласній філармонії музикантів з провідних країн світу: США, Швейцарія, Туреччина, Польща, Румунія, Австрія,  Німеччина, Ізраїль, Норвегія, Велика Британія, Білорусь, Україна.

Особливістю цьогорічного фестивалю «Віртуози» є те, що кожен його концерт – це концерт-відкриття твору, виконавця, композитора чи програми.

Соломія Івахів, скрипалька із США із українським коріння розповіла, що дуже радіє і поверненню додому й участі у фестивалі 

"Моє повернення додому – це велика приємність. Тішусь, що Теодор Кучар мав нагоду приїхати до Львова і вперше працювати із нашим симфонічним оркестром", - зазначила Соломія Івахів.

Своєю чергою відомий диригент Теодор Кучар із США подякував за можливість диригувати концерт на цьому фестивалі.

"Я дуже  задоволений професійним рівнем оркестру, також я щиро відчуваю від кожного музиканта бажання працювати і поставити свій рівень на найвищу позицію. З нетерпінням очікую вечора п’ятниці" - додав Теодор Кучар.

Христина Береговська  директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА сказала, що пишається таким великим фестивалем, який проводить Львівська філармонія. 

«Ми усі знаємо, що цей фестиваль є брендом як для міста, так і для України. Тут представлений  поважний список із учасників - це фахові люди високого музичного мистецтва. З нетерпінням чекаємо відкриття цього фестивалю, думаю усі отримають велику насолоду від цього високого мистецтва», - розповіла Христина Береговська,

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ