Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Раді хочуть запровадити обов'язкову стерилізацію безпородних тварин

В Раді хочуть запровадити обов'язкову стерилізацію безпородних тварин. Про це зазначено в проекті Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження обліку домашніх та безпритульних тварин).

"Порушення вимог щодо обов’язкової біостерилізації домашніх тварин, що не мають породної цін, - тягне за собою накладення штрафу у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за порушення, передбачені частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

"Регулювання чисельності домашніх тварин здійснюється методом біостерилізації. Обов’язковій біостерилізації підлягають усі домашні тварини, що не мають породної цінності.

Розведення домашніх тварин здійснюється виключно у племінних розплідниках, кінологічних, фелінологічних клубах, що мають ліцензію на проведення такої діяльності".

Проект оприлюднено на сайті Верховної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ