Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В рамках «Форуму видавців у Львові» презентували «Книгу пам’яті МВС»

1/3
Вчора, 16 вересня, у Львівському палаці мистецтв презентували «Книгу пам’яті МВС», - повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Участь у презентації взяли заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області, учасник АТО, доброволець, боєць батальйону «Свята Марія» підполковник поліції Тарас Бакай, радник Міністра внутрішніх справ України Євген Тєрєхов («Титановий Джексон») та директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький.

У виданнях «Книга пам’яті МВС. Національна поліція України. Державна прикордонна служба України.» та «Книга пам’яті МВС. Національна гвардія України. Державна служба України з надзвичайних ситуацій.» йдеться про правоохоронців, полеглих під час виконання службових обов’язків, а також про небойові втрати під час проведення антитерористичної операції на сході України.

«Ідея полягає в тому, щоб зібрати в книзі всіх загиблих, хто служив у підрозділах, об’єднаних у Міністерстві внутрішніх справ, щоб віддати данину пам’яті цим людям. У книзі зібрана інформація про 420 осіб, котрі загинули під час російської агресії, захищаючи від неї українську землю, український Донбас. Хронологічно книги охоплюють період від самого початку бойових дій і аж до цього літа», - розповів під час презентації Артем Шевченко.

Кожному Герою присвячена окрема стаття, у якій надані відомості про його дату і місце народження, обставини загибелі, місце поховання та нагороди.

«Прочитавши цю книгу, я дізнався для себе імена деяких загиблих товаришів, оскільки половину бійців, з якими я воював, не знав імен і прізвищ – знали тільки позивний – і все. Тому ця книга є надзвичайно потрібною і важливою – я дякую всім, хто віддав свій час і сили для того, щоб вона вийшла у світ», - зазначив Тарас Бакай.

Окрім того, у книгах подані світлини, подробиці з фронтового життя та смерті, спогади родичів, друзів, знайомих та побратимів про тих, хто пішов у Вічність.

«Ці люди зробили все, що могли – вони нас захистили. Ми видали книгу і далі наше завдання – зробити так, щоб з’явились вулиці, названі на їх честь, про них розповідали учням – щоб пам'ять про цих людей завжди залишалась з нами», - підкреслив Олександр Красовицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ