Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В російському МЗС назвали підрив авто ОБСЄ провоккацією

Міністерство закордонних справ Росії назвало підрив автомобіля ОБСЄ під Луганському "цинічною провокацією" і закликало до переговорів між Києвом, Донецьком та Луганськом. Про це йдеться у прес-службі відомства.

У повідомленні МЗС відзначається, що обставини події вказують на "провокацію", а здійснили її ті, хто не зацікавлений у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

"Глибоко обурені цією цинічною акцією, що призвела до загибелі людини і спрямованої проти міжнародних спостерігачів, які працюють в ім'я встановлення миру", – йдеться у повідомленні.

До того ж, у відомстві наголосили, що вимагають об’єктивного і ретельного розслідування. А окрім того, ще й закликали до переговорів.

"В черговий раз закликаємо до активізації прямих переговорів між сторонами конфлікту – Києвом, Донецьком і Луганськом – в рамках контактної групи", – наголосили в МЗС.

Нагадаємо, 23 квітня один зі спостерігачів ОБСЄ загинув, і ще один зазнав поранень внаслідок підриву авто місії неподалік від села Пришиб на окупованій частині Луганщини. Згодом стало відомо, що госпіталізували ще одного спостерігача.

В ОБСЄ одразу відреагували на цей інцидент. Терористи так званої "ЛНР" повідомляють, що загиблий спостерігач ОБСЄ був громадянином США.

В українському МЗС заявили, що підрив автомобілю – це спроба Росії залякати ОБСЄ.

Канал новин 24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ