Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В садочку „Соняшник” на вул. Виговського, 75 батьки за спонсорські кошти облаштували два дитячі майданчики

В садочку „Соняшник” № 75 на вул. Виговського, 75 батьки за спонсорські кошти облаштували два дитячі майданчики.
„У цьому дитячому садочку є дві компенсуючі групи, де навчаються діти з психомовними, моторними вадами і  аутизмом. Звичайно, держава частково забезпечує садочок, але ми хочемо, щоб наші діти мали де бавитися, а майданчики тут були не в найкращому стані. Ми знайшли спонсорів і закупили відповідне обладнання. Вартість одного такого майданчика 5 тис. грн. Також за спонсорські кошти ми закупили дидактичний матеріал для дітей, килими та інші речі для садочку”, -- сказала мати однієї з цих дітей Олена Ковальська.
За словами начальника управління освіти ЛМР Надії Оксенчук, на сьогодні облаштування дитячих майданчиків за спонсорські кошти всіляко вітається. „Попри те, що цього року з бюджету міста виділено 280 млн. грн.., вони всі йдуть на зарплату вихователям і вчителям та різноманітні виплати. Щодо утримання самих шкіл і садочків, то залишається мізерна сума. Взагалі цього року було би добре, якби нам виділили хоча би 500 млн. грн.”, -- зазначила Надія Оксенчук.
Наразі в садочку навчається 12 груп, з них дві компенсуючі, з якими працюють за методикою монтесорівської педагогіки. Це коли діти з особливими потребами перебувають в групах із звичайними. Цього року на ремонт і закупівлю навчального матеріалу для застосування педагогіки Монтесорі садочку було виділено 100 тис. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ