Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

В Садового вимагають присвоїти ім'я Климентія Шептицького музею народної архітектури та побуту

Сьогодні, 10 листопада, під час засідання сесії Львівської міськради депутат фракції ВО "Свобода" Андріян Гутник звернувся до міського голови з вимогою присвоїти ім’я Климентія Шептицького музею архітектури та побуту. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Він нагадав, що у 1927 році у Львові Митрополит Андрей Шептицький заснував Свято-Іванівську Лавру Студійського Уставу УГКЦ. 

"Засновуючи її, Митрополит Андрей бажав, що б лавра стала місцем, у якому українська молодь виховувалася б у християнських цінностях. Завдяки брату Андрея Шептицького Климентію на територію лаври перенесли старовинну церкву, яка після її переосвячення 7 липня 1931 року стала головним храмом та першим об'єктом музею народної архітектури та побуту у Львові. Митрополит Андрей, який особисто здійснив чин переосвячення церкви, підкреслював величезну заслугу брата Климентія у реалізації перенесення церкви. З 1993 року у Львові тривають розмови щодо взаємоіснування Свято-Іванівської лаври і Музею народної архітектури та побуту. Варто зазначити, що в Україні є тільки чотири подібних лаври. Віднедавна ж почалось відродження п’ятої, Свято-Іванівської лаври – спадщини братів Шептицьких", - сказав Гутник.

Відповідно, для відновлення історичної справедливості, депутати від фракції ВО Свобода звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою присвоїти ім'я блаженного Климентія Шептицького Музею народної архітектури та побуту у Львові. 

"Переконаний, що цей крок відродить історичну справедливість по відношенню до Климентія Шептицького, а також додасть величі вже існуючому музею» - заявив Гутник.

Він також додав, що це підтримує громада Львова, а також є лист від Митрополита Львівського УГКЦ Ігора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ