Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Самбірському районі створюють добровільні пожежні команди

Керівництво ГУ ДСНС у Львівській області відвідало Самбірський район і поспілкувалось із керівництвом Бабинської, Воле-Баранецької та Чукв’янської територіальних громад . У цих громадах стартує пілотний проект по створенню місцевих пожежних команд у сільських і селищних громадах, повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області.

Актуальність створення таких формувань полягає у тому, що  можна уникнути травмувань людей під час пожеж, значних матеріальних збитків, якщо б ліквідація  пожеж розпочиналась  на початковій стадії їх виникнення.  А підвищити рівень пожежної безпеки на селі можуть тільки самі територіальні громади шляхом створення добровільних протипожежних формувань,  як це робиться в розвинених європейських країнах, Канаді та Сполучених Штатах Америки.

Головне управління ДСНС України у Львівській області готове підтримати ініціативу формування таких команд. На даний момент, львівські рятувальники готують спеціальну пожежну техніку, пожежно-рятувальне обладнання, бойовий одяг, каски, які будуть передані в регіони добровольцям. Зокрема, у разі успішного створення на базі Самбірського району місцевих пожежних команд, ГУ ДСНС України у Львівській області передасть цим формуванням пожежні автомобілі та інше необхідне обладнання, для реагування на небезпечні події. Окрім цього, зараз проводиться масштабна робота по консультуванню представників територіальних громад у галузі напрацювання  нормативно-правової складової.

Така співпраця запроваджена з метою здійснення соціально-економічних перетворень у Львівській області, утвердження громадянських цінностей, формування спроможних територіальних громад і розбудови ефективної системи цивільного захисту на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ