Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

В СБУ кажуть, що Санжаревський не просив їх про перевірку

До Служби безпеки України у Львівській області не надходило жодного запиту з проханням про перевірку від соліста Львівського театру опери та балету ім. Крушельницької Миколи Санжаревського. Про це сьогодні, 10 січня, в коментарі Гал-інфо повідомив речник обласного управління СБУ Олег Александров.

Речник СБУ не підтвердив інформації, яка з’явилася на сайті «Вести» про те, що артист балету сам звернувся до СБУ із запитом на перевірку. Саме після цього, начебто, і почалася перевірка СБУ його діяльності.

1/2

«Станом на 14.00 12 січня до СБУ не надходило жодних запитів від згаданого громадянина. Ми справді проводимо юридичну перевірку його діяльності, але це відбувається за фактом оприлюднених матеріалів. Перевірка СБУ не залежить від того чи забажав він, щоб його перевірили», - сказав Олег Александров.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, у 2015 році Миколі Санжаревському було винесено застереження з приводу його сумнівної діяльності у соцмережах.

Також нагадаємо, що журналіст Олена Добровольська у своєму блозі на сайті «Еnigma», розповіла про те, що Микола Санжаревський у 2014 році підтримував терористів на Донбасі.

Олена Добровольська наводить скріншоти сторінки Санжеревського ВКонтакте, де він називає Майдан "державним переворотом", репостить сторінки терористичних угрупувань, таврує тих, хто називає вторгнення російських військ в Україну вторгненням, поширює пропагандистські дописи.

Окрім того, Микола Санжаревський внесений до бази на сайті «Миротворець».

Натомість на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Микола Санжаревський висловився з приводу опублікованої статті. Він заявив, що сепаратизмом не займається та повідомив, що доступу до сторінки в ВК не має, а його акант, начебто, був зламаний у 2014 році і йому не вдалося відновити пароль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ