Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

В СБУ Львівщини передали кримінальні справи зв'язкових УПА

Сьогодні, 12 жовтня, в приміщенні Головного управління Служби безпеки України у Львівській області відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня захисника України та 75-ліття створення УПА, передає кореспондент Гал-інфо з місця події.

На заході були присутні співробітники СБУ. Зокрема ті, які беруть участь в АТО.

Як зазначив начальник Головного управління СБУ у Львівській області Олександр Ткачук, це свято дуже особливе, адже в Україні йде війна.

"Ми вшановуємо тих, хто захищав і захищає Україну. З початку АТО СБУ втратила 23 співробітника", - сказав Олександр Ткачук.

Він подякував усім тим, хто несе службу, за вірність присязі та героїзм.

"Щира подяка захисникам, які не мріяли про загарбання чужих земель. Ви захищали свою!", - звернувся він до присутніх офіцерів. 

Також він додав: "У наших архівах зберігаються розсекречені матеріали кримінальних справ. Вони доступні тим, проти кого ці справи велися". 

Відтак керівник СБУ Львівщини передав копії кримінальних справ у паперовому та електронному форматі на зв'язкову провідника УПА Романа Шухевича - Ольгу Ільків (псевдо "Роксоляна") та на зв'язкову УПА Анастасію Закиданську (дівоче прізвище Петричкович). 

"Ми всі разом зробимо все, щоб не повторювалися ті злочини, які вчиняли тоталітарні режими на нашій землі", - пообіцяв Олександр Ткачук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ